Вашият приятел в пътешествията

Бохеми Тур ЕООД
гр. Варна 9000, България
Адрес :ул. "Стефан Стамболов" №15, офис 9 -партер
/зад х-л"Черно море", срещу входа на баня"Гъбата"/
052 / 64 22 20 ; 0878 64 22 20 ; 0878 64 22 78 
e-mail : office@bohemy-tour.com

Перлите на Австрия и Баварските замъци от Бургас и Айтос

» Транспорт:
- автобус

» Маршрут:
Бургас - Айтос - Загреб - Залцбрг - Бад Ишъл - eзерото Химзеe - замъците Нойшванщайн и Линдерхоф - Мюнхен - Любляна - Загреб - Айтос - Бургас
» Отпътуване от :
Бургас и Айтос
» Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
» Цена от: 650 лв.
» Програма:


ПЪРВИ ДЕН-Отпътуване от Бургас и Айтос сутринта.Пътуване по маршрут ГКПП Калотина-Ниш-Белград-Загреб.Нощувка в района на Загреб.

ВТОРИ ДЕН-Закуска.Отпътуване за Австрия.Пристигане в Залцбург. Разглеждане на градините Мирабел,с неповторима панорама към стария град и крепостта Хьоензалцбург- най-добре запазената средновековна крепост в Европа.Пешеходна разходка по улица“Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, “Резиденплац”, “Моцартплац „ до катедралата“Св.Петър”, Нощувка в района на Залзбург.

ТРЕТИ ДЕН–Закуска.Отпътуване за Бад Ишъл - културен и географски център на регион Залцкамергут. Един от най-прочутите балнеологични курорти в Горна Австрия, известен с красивата си природа и планински езера. Възниква в началото на 19 век, когато саламурата влиза в употреба за медицински цели, Ишл скоро се превръща в модерен спа курорт с видни гости. Посещение на Императорската вила - лятната резиденция на хабсбургския император Франц Йозеф I. Точно в този курорт владетеля среща през 1853 г. среща любовта в лицето на своята петандесетгодишна братовчедка – красивата Елизабет от Бавария. Тази вила има огромно историческо значение и място в световната история. Именно в нея Франц Йозеф подписва декларация, с която Австро-Унгарската империя обявява война на Кралство Сърбия на 8 юли 1914 г. с което се поставя началото на Първата Световна война, в която империята загива. Разходка в центъра на града. Отпътуване за Халщат-„Перлата на Австрия”, разположен на брега на едноименното езеро, защитено от стръмните и изключително красиви склонове на алпийския планински масив Дахщайн. Дивно красивата планинска верига възхищава с монументалността на природните си образувания. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, носени от стабилни дървени подпори. През 1996г., градът е обявен от ЮНЕСКО за културно наследство от световно значение. На връщане престой в центъра на Ст. Гилген – родното място на Ана Мария, (майка на великия композитор Моцарт).Градчето е разположен на езерото Волфгангзее Връщане в хотела в района на Залзбург. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН-Закуска. Отпътуване за eзерото Химзеe (най-голямото езеро в Бавария).Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел (билетът за корабчето и двореца не е включен в пакетната цена на екскурзията). Продължаване към Мюнхен.Нощувка в района.

ПЕТИ ДЕН-Закуска. Разглеждане на замъците Нойшванщайн и Линдерхоф, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка).Замъка Нойщванщайн - „лебедовия замък”, послужил за декор на Уолт Дисни, най-известния замък на Людвиг ІІ. И Линдерхоф - единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе и е негов любим замък..Нощувка в района на Мюнхен.

ШЕСТИ ДЕН-Закуска.Програма в баварската столица -Мюнхен - разглеждане на Мариенплац, Старото и Новото кметство с пеещия часовник, Музея на играчките, катедралата Фрауенкирхе и др.Отпътуване и нощувка в района на Любляна.

СЕДМИ ДЕН - Закуска.Отпътуване за България със спирка в столицата на Хърватия – Загреб. Туристическа програма – централният площад “Бан Йелачич”, Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът “Долач”; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата “Св. Марк”; Парламентът; църквата “Св. Катерина”.Пристигане в София около полунощ,Айтос и Бургас рано на следващия ден.
» Дати и цени :
Дата: 13.08.2018г   ЦЕНА: 650,00 лв.
» Цената включва:
  • Транспорт с автобус 3*;
  • Гранични и пътни такси;
  • 6 нощувки + закуски в хотели 2/3*;
  • Водач-представител от агенцията по време на пътуването.
» Цената не включва :
  • Входните таксите на посещаваните обекти и корабчета; 
  • Еднодневна екскурзия до замъците Нойшванщайн и Линдерхоф – 55,00 евро – включва транспорт в двете посоки, входна такса за двата замъка с аудиогид и такса резервация;
  • Еднодневна екскурзия до Бад Ишъл – Халщат - Ст. Гилген – 15,00 евро + входни такси;
  • Посещение на замъка Херенхимзее – 25,00 евро, включващ билет за корабчето до Херенинзел + вход за замъка и такса резервация;
  • Медицинска застраховка;
  • Настаняването в единични стаи – 180,00 лева.
» Забележка :
*Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат от България,мен.10 дни преди отпътуването

Срокове и Условия
Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване.
Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането 
Плащания
до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек
до 10 дни преди Тръгване 100%
Неустойки
за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета 
за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%
Допълнителна информация: 
 Офертата важи при минимум 40 туриста
 При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.
» Начин на плащане :
- В брой
- Банков превод

» Необходими документи :
Лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина