Вашият приятел в пътешествията

Бохеми Тур ЕООД
гр. Варна 9000, България
Адрес :ул. "Стефан Стамболов" №15, офис 9 -партер
/зад х-л"Черно море", срещу входа на баня"Гъбата"/
052 / 64 22 20 ; 0878 64 22 20 ; 0878 64 22 78 
e-mail : office@bohemy-tour.com

Връх Перелик и Каньона на водопадите

» #Оферта: 5415

» Транспорт:
- автобус

» Маршрут:
София - връх Голям Перелик - хижа Перелик - Каньона на водопадите - София
» Отпътуване от :
София
» Продължителност:
2 дни / 1 нощувка
» Цена от: 135 лв.
» Описание:

Прекрасна възможност за почитателите на поредицата „Планинските първенци на България". Само за един ден ще изкачим първенеца на Родопите - връх Голям Перелик (2191 м) и ще направим преход до селата Гела и Широка лъка!

» Програма:1 ДЕН
Сборен пункт – площад Орлов мост, София - паркинга пред атадион Васил Левски в 6.15 ч, отпътуване в 6.30 часа за изходния пункт на пешеходния маршрут в района на село Гела.
По пътя – почивка за кафе и разглеждане на с. Широка лъка. Пешеходен преход (3-4 часа) за изкачване на първенеца на Родопите - връх Голям Перелик (2191 м). Маршрута преминава покрай живописния връх Турлата и ни отвежда до хижа Перелик. Връх Перелик попада в зона, забранена за посещения. Изкачва се най-високата точка извън забранената зона, която е с около 10-тина метра по- ниско от котата на върха. Възможност за изкачване на Малък Перелик (2143 м). Връщане в хижата. Почивка, свободно време. Вечеря и нощувка. 


2 ДЕН
Закуска. Деня е посветен на Каньона на водопадите. Трансфер и пешеходен преход (4-5 часа) – спускане по каньона. Каньона е изграден от риолитни скали, които поради своята твърдост не са се поддали на въздействието на водата и така са се образували големи прагове със спускащи се по тях бистри планински водопади. Най-високата точка на екопътеката е на около 1800 м. надморска височина, а денивелацията по трасето надхвърля 700 м. Обиколката из каньона на водопадите е с продължителност от 3-4 часа. Маршрута завършва в запдните околности на град Смолян, където чака транспорта. Свободно време за разглеждане на града, почивка и обяд. Отпътуване за София. Попътно – възможност за разглеждане на музея на Пещерното дело в Чепеларе и посещение на Бачковския манастир. Край на услугите. Прогнозно пристигане в град София 21 часа. 
» Дати и цени :
17.06.2017 - 135 лв.
» Цената включва:
- 1 нощувка;
- 1 вечеря;
- 1 закуска;
- планински водач и застраховка;
- транспорт от и до град София.
» Цената не включва :
Разходи от личен характер.
» Начин на плащане :
- В брой
- Банков превод

Бохеми тур
,
връх перелик
,
каньона на водопадите
,
пешеходен преход
,
bohemy tour
,
vruh perelik
,
kaniona na vodopadite
,
фдгепс шки
,
уищг зеиевсн
,
ньхйдхь хь удадзьасше
,
зецегдаех зиегда